maanantai 22. tammikuuta 2018

GALLERIOITA YMPÄRI SUOMEN 2.4.2019ALAJÄRVI                                                                                              ETUSIVULLE
Nelimarkka-museo
Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo

ESPOO
EMMA - Espoon Modernin taiteen museo
14.2.2018 - 12.8.2018 Meret Oppenheim " Mielen peilit"
11.4.2018 - 6.1.2019 No ordinary moments, mm. Malin Ahlsved, Ernst Billgren, Saara Ekström, Anna Estarriola, Oscar Furbacken, Denise Grünstein, Jeppe Hein, Andreas Johansson, Juhana Moisander & Simo Ripatti, Nabb + Teeri, Maria Rubinke ja Miikka Vaskola.
 Gallen -Kallelan museo
Galleria Aarni
Helinä Rautavaaran museo

HELSINKI


HYVINKÄÄ
Hyvinkään taidemuseo
Promenadigalleria 

HÄMEENLINNA
GalleriaKONE
Hämeenlinnan taidemuseo
25.1.-4.11.2018
Kokeilevaa & kantaaottavaa - 60-70-lukujen modernismia
IMATRA
Taidebunkkeri
Imatran taidemuseo

JOENSUU
Galleria Kohina  
Taidekeskus Ahjo

JUVA
Galleria Kuninkaankartano, Huttulantie 1 Juva
Hildurin kesänäyttely Valtatie 14 ja Juvantien risteys

JYVÄSKYLÄ

Jyväskylän Taidemuseo, Kauppakatu 23
Galleria Becker, Seminaarinkatu 28,

Iana Vulpe   Vuodenajat Tourujoella- musta ja valkoinen /Pahvikaiverrus, kohopaino
16.02 - 6.03.2019

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6 
Kulttuuritalo POP-UP, Puistokatu 2
Heiskan taiteilijakoti, Kramsunkatu 8
Keski-Suomen museo  galleria, Alvar Aallonkatu 7
Keski-Suomen museon museorakennus ja näyttelyt Ruusupuistossa on suljettu peruskorjauksen vuoksi. Museorakennus uusine perusnäyttelyineen avautuu seuraavan kerran yleisölle vuoden 2019 aikana. Perusnäyttelysuunnittelu on meneillään ja näyttelyarkkitehti valitaan loppuvuoden 2017 aikana. Peruskorjaus- ja näyttelyprojektien etenemistä ja muita museon kuulumisia voi seurata museon some-kanavilla.

JÄRVENPÄÄ
Järvenpään taidemuseo  
Seija Paasosen kuratoima  
SADEJUOVIA JA PILVISÄTEITÄ - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin
Järvenpään taidemuseo 1.3.-30.9.2019
Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän näyttelyssä kohdistetaan katse kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasosen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan ”Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.” Nyt yleisöllä on mahdollisuus nähdä suuri joukko kirjan teoksia Järvenpään taidemuseossa.
”Kulkemani taidepolun alkupää on niinkin kaukana kuin 1980-luvun alussa. Ajatus polulle lähtemisestä seisahtui kuitenkin elämän kiireisiin, kunnes elokuussa 2014 Järvenpään taidemuseossa pitämäni esitelmä Eero Järnefeltin pilvistä sysäsi minut liikkeelle,” kertoo näyttelyn kuratoinut meteorologi Seija Paasonen.
Näyttelyn teokset ovat paitsi Järvenpään taidemuseon omista kokoelmista, myös lainoja muista suomalaisista museoista. Teoksia on mm. Albert Edelfeltiltä, Fanny Churbergilta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä ja Venny Soldan-Brofeldtilta.
Ole osa näyttelyä – kuvaa kuukauden taivas
Sadejuovia ja pilvisäteitä -näyttely tarjoaa uusia katsomisen tapoja 1800- ja 1900-lukujen teoksiin. Digitaalisen sääennustamisen aikakaudella on kiinnostavaa pohtia mitä 1800-luvun alussa Luke Howardin ja kumppaneiden luomalla pilvien luokitusjärjestelmällä on tarjota nyt teoksia tarkastelevalle ihmiselle, luonnontarkkailijalle tai pilviharrastajalle. Yleisön on mahdollisuus osallistua näyttelyn ajan myös Kuukauden taivas -valokuvakilpailuun (#kuukaudentaivas) niin Facebookissa, Instagramissa kuin Twitterissä.
Jospa säätila olisikin klassinen kappale?
Näyttelyn teemoja ovat myös sään ajankohtaiset ilmiöt – ilmastonmuutos, ääri-ilmiöt ja ekologisuuden haaste. Esillä on myös Tampereen yliopiston kehittämä Data to music –ääni-installaatio, jossa vierailija voi kuunnella Ilmatieteen laitoksen päivän sääennusteen muunnettuna klassiseksi musiikiksi.
Sateen tuoksua ja pilven tuntua pienimmille
Miltä sade tuoksuu? Entä kesä? Miltä pilvet voisivat tuntua, tai miltä ne näyttävät avaruudesta käsin? Museosta löytyy perheen pienemmille elämyksellinen tila, joka johdattaa säätilojen tarkasteluun eri aistien kautta. Aistimatkan jälkeen voi loikoilla säkkituoleilla merisäätä kuunnellen tai piirtää kuvioita rantahiekkaan.
Näyttelyyn liittyy runsas ja monipuolinen oheisohjelma, jossa voi tutustua niin myrskybongaukseen, säähän avaruudesta käsin kuin meteorologian historiaan Seija Paasosen omin sanoin kertomana.
Avoinna: maalis-huhti ke-su 10-17, touko-syys ti-su 11-18, Kirjastokatu 8, www.jarvenpaa.fi/taidemuseo, 040-315 3881, taidemuseo@jarvenpaa.fi . Oheisohjelma lisätietoja ja tiedotuskuvat: hanna.nikander@jarvenpaa.fi ja tuomas.ravea@jarvenpaa.fi. Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13.
Järvenpään taideseura
Just odotustila
Järvenpään taidetalo Harjuvaarankuja 2

KAJAANI
Kajaanin taidemuseo

KANGASALA
Kimmo Pyykkö taidemuseo

KANGASNIEMI
Galleria Stella  Hiskintie 11   lähellä Mikkeliä   keramiikkaa

 KERAVA
Keravan taidemuseo Taide- ja museokeskus Sinkka 
KUVAN KOSKETUS
Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma
13.1.─5.5.

Odotettu näyttely esittelee Rolando ja Siv Pieraccinin Keravan taidemuseolle lahjoittamasta laajasta taidekokoelmasta poimittuja teoksia. Yli neljäkymmentä vuotta Suomessa asunut italialainen Rolando Pieraccini on merkittävä keräilijä, joka on tehnyt päivätyönsä kirjallisuuden ja taidegrafiikan kustantajana. Korkeatasoisessa lahjoituskokoelmassa on lähes 1600 teosta viideltätoista suomalaiselta taiteilijalta aina perinteikkäästä Veikko Vionojasta ja värimaalari Rafael Wardista abstraktin muotokielen taitavaan Juhana Blomstedtiin. Näyttelyn painopiste on grafiikassa, mutta mukana on myös maalauksia, piirustuksia ja luonnoksia. Näyttelyn yhteydessä kokoelmasta julkaistaan numeroitu ja runsaasti kuvitettu kirja.
 Göran Augustson / Juhana Blomstedt / Marjatta Hanhijoki / Hannu Hyrske / Raimo Kanerva / Pentti Kaskipuro / Inari Krohn / Juhani Linnovaara / Elina Luukanen / Lars-Gunnar Nordström / Onni Oja / Paul Osipow / Esa Riippa / Veikko Vionoja / Rafael Wardi

KOKKOLA
KONNEVESI
Galleria Käpy, Kauppatie 68 Konnevesi, vähän Jyväskylästä pohjoiseen  KARTTA
Hasa Design   Pukaran koulu, Konnevesi  (tekstiilitaiteilija)

KOUVOLA

KUSTAVI
Katriina Karikosken galleria  Iniöntie 70, 23360 KustaviLAHTI
Galleria Uusi KipinäKymintie 1
Lahden taidemuseoVesijärvenkatu 11 A
Galleria NuovoMariankatu 16
Galleria RemranttiRautatienkatu 18
Vesijärven rantagalleria
Galleria Lauri TervoVasaroisenkatu 3 B

LAPINLAHTI
Taidemuseo Eemil

LAPPEENRANTA
Lappeenrannan taidemuseo
Taidekeskus Itä Galleriatilat Roikka ja Riutta
Täky-galleria, Satamakatu 10

LAPUA
Lapuan taidemuseo

LOIMAA
Loimaan taidetalo taidemuseo
Alpo Jaakolan patsaspuisto

MAIVALA  (lähellä Juvaa)
Liiterigalleria  Vanha-Juvantie 769, 51810 MAIVALA (Hatsola)  KARTTA

MIKKELI
Kyyhkylän navettagalleria,  Kyyhkylän Kartano – Kyyhkyläntie 6 A
Mikkelin valokuvakeskus  Puistokatu 3
Vanha Kilkkilä puutarha  Tuhkalantie 23151760 Nuutilanmäki
5-tien tuntumassa Mikkelin ja Juvan puolivälissä


MÄNTYHARJU (lähellä Mikkeliä)
Taidekeskus Salmela   Mäntyharjuntie 25


MÄNTTÄ
Serlachius - museot Gösta, Paviljonki, Gustaf, Kartano

Ateljee galleria Kristiina Turtonen   Avoinna ympäri vuoden
Kotigalleria Ateljee Heini Lies  Avoinna sopimuksen mukaan
Naantalin taidehuone   Auki kesäisin


NETTIGALLERIAT
Prosessigalleria, on netissä toimiva nykytaidegalleria, joka esittelee taiteellisia prosesseja valmiiden teosten sijaan. Galleria toimii sivulla www.prosessigalleria.net. Jokaisella taiteilijalla tai taiteilijaryhmällä on neljän viikon mittainen näyttelyaika, jonka aikana Prosessigallerian internetsivuille päivitetään työskentelyprosessin kulkua kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin, taiteilijan itse määräämällä tavalla ja painotuksella. Julkaisujen seuraamista helpottaaksemme ylläpidämme Facebookissa tykkäyssivua, johon nostamme prosessijulkaisut aina niiden julkaisupäivänä.

OULU
Galleria Harmaja
Petri Yrjölä Galleria Harmajassa   5. -28.4.2019Galleria 5
Oulun taidemuseo 

PIEKSÄMÄKI
Kulttuurikeskus Poleeni

PIRKKALA
Galleria 2 

PORI
Porin taidemuseo  
Kevät ja kesäkauden näyttelyt:

MIELEN SILMIN – Arto Jurttila, 22.03.2019 – 25.08.2019, Halli, Siipi, MEDIApiste
Kuraattorit: Liisa Pesonen ja Jukka Valkonen
Taiteilijat: mm. Stig Baumgartner, Carolus Enckell, Irmeli Hulkko, IC-98, Pertti Kekarainen, Silja Rantanen,
Anna Retulainen, Päivi Sirén, Pekka Vesterinen

”En osannut arvatakaan, kuinka tukevasti olen kerta toisensa jälkeen löytänyt taiteen avulla uusille alueille, katsomisen ja ymmärryksen rajoille, sinnekin minne en ehkä koskaan halunnut mennä." - Arto Jurttila -

Suomalaiseen nykytaiteeseen keskittyvän Arto Jurttilan kokoelman yksittäisiä teoksia on esitelty Porin taidemuseossa näyttelyissä vuodesta 2005. Vuonna 2012 järjestettiin ensimmäinen kokoelmaa esittelevä näyttely Ilmestyksiä. Nyt nähtävässä Keräilijän katse –sarjan viidennessä näyttelyssä Mielen silmin kokoelma levittäytyy taidemuseon suuriin näyttelytiloihin Halliin ja Siipeen. Näyttely ja sen taideteokset johdattavat katsojan tulkintojen ja elämysten päättymättömälle matkalle taiteenkeräilijä kumppaninaan. Keräilijän katsetta ja hänen kokoelmaansa reflektoivat taidemaalari Liisa Pesonen ja taidealan asiantuntija Jukka Valkonen, jotka ovat myös kuratoineet näyttelyn. 

RYÖMI, KONTI – viesti vauvuudesta, 22.03.2019 – 25.08.2019, Projektihuone
Taiteilijat: Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä
Suunnittelu ja toteutus: Porin lastenkulttuurikeskus

Ryömi, konti –näyttely on erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus, kontattava tilateos - viesti vauvuudesta. Kantavana teemana on moniaistinen yllätyksellisyys ja tekijyyden pohdinta. Miten taide koskettaa vastasyntynyttä?

Porin taidemuseon Projektihuoneessa näyttely linkittyy menneeseen, samassa tilassa vuonna 1998 esillä olleeseen Yukinori Yanagin Wanderin Position -teokseen, jossa taiteilija seurasi muurahaisen liikkeitä muodostaen tilaan reitistön. Ryömi, konti -näyttelyssä taiteilijat ovat seuranneet vauvan liikkeitä.
Näyttelyn taiteilijat (Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä) ovat kuvataiteilijoita, jotka työskentelevät Porin lastenkulttuurikeskuksessa. Näyttelyteokset toteutetaan yhteisesti pohtien jaetun tekijyyden ja yhteisöllisen työskentelyn mahdollisuuksia.

Perjantaina 22.03.2018 kello 12.00:
Yleisölle avoin ennakkotutustuminen näyttelyyn Mielen silmin keräilijä Arto Jurttilan ja kuraattorien Liisa Pesonen ja Jukka Valkonen johdolla.
Porin lastenkulttuurikeskuksen taiteilijat esittelevät Ryömi, konti -näyttelyn. Vapaa pääsy.


Porin taiteilijaseura ry P-galleria
Poriginal galleria

PORVOO
Taidetehdas Porvoon Taidehalli 
Galleria Vanha kappalaisentalo 
Näsin kartanon galleria     Näsinmäentie 1, 06100 Porvoo

PUNKAHARJU 
Taidekartano Johanna Oras. Tuunaansaarentie 5, Punkaharju    KARTTA

RAISIO
Raision museo Harkko 

RAUMA
Rauman taidemuseo

RIIHIMÄKI
Riihimäen taidemuseo
Galleria Tärinä   Eteläinen Asemakatu 2a
Samuli Parosen sali, kirjastossa    Kauppakatu 16 ( ma – pe klo 9.00 – 19.00, la ja aatot klo 9.00 – 15.00)

Naurava Delfiini , (kahvila Viiala), Hämeenkatu 14   kiinni sunnuntaisin


ROVANIEMI
Korundi,  taidemuseo
Arktikum   Pohjoisranta 4

SALO
Salon taidemuseo Veturitalli 

SASTAMALA
 Kulttuuritalo Jaatsi, Gallen-Kallelankatu 1, Sastamala      
Gallen-Kallelan kotitalo  FB sivut
Lahjatalo ja galleria Puntalo   Puistokatu 4-6  38200 Sastamala
Sammaljoen koulu  tätä seurattava, voi tulla jotain jännää.
Pirunvuoren kivilinna  Ellivuorentie 131  
Taidemaalari Emil Danielssonin erämaa-ateljee

SEINÄJOKI
Seinäjoen taidehalli 
Varikkogalleria

SIPOO
Gumbostrand Konst & Form   1.6. - 2.9.2018 Marita Liulia "Solo" 

TAMMISAARI
Pro Artibus Galleria Elverket 
Ekta museo  Kustaa Vaasankatu 11

TAMPERE, oman linkin takana

TURKU  oman linkin takana

TORNIO
Aineen taidemuseo

TUUSULA

VAASA
Kuntsi  modernin taiteen museo   Sisäsatama, 65100 Vaasa
Tikanojan taidekoti
Pohjanmaan museo
Vaasan taidehalli

VALKEAKOSKI
Voipaalan taidekeskus

VANTAA
Vantaan taidemuseo ARTSI


Ei kommentteja:

Herkkiä hetkiä Tuomarinkylässä; taidetta, designia, herkkuja ja surua.

 Huikean kaunis sunnuntai houkutteli kärpäsen lentämään Tuomarinkylään saakka. No jopa kannatti. Annankartnossa pörräsin suklaakakkukahve...