keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Koko Suomi syö kohta pelkkää ruohoa!Syömisen vaikeus!

Omatekoiset punajuuripihvini. En anna re-
septiä kun niistä ei tullut kovin hyviä.  Osallistuin vegaanihaasteeseen ja noukin sieltä itselleni talteen tietoja niistä ravintoloista, jotka osallistuivat haasteeseen ja lupaavat tarjota vegaanille evästä ja siinä sivussa vegetaristeillekin, sen lisäksi, että useimmissa ruokalistaan mahtuu sekasyöjällekin tarjontaa.  Laitan listan tuonne alle ja jos joku löytää näitä lisää niin ilmiantakaa. 

Jos haluat tietää miksi vegaani on vegaani käy vegaaniliiton sivulla.  Olen jossain määrin sekasyöjä.  Olen myös aika ajoin ollut kokonaan vegetaristi. Viime aikoina on tullut kokeiltua vegaaniutta. Se on aika hankalaa, jos haluaa olla vimpan päälle tarkka. Pitäisi nuuskia jokikinen laatikon kylki, onko käytetty liivatteita tai muuta eläinperäistä.    Jotkut ovat niin tarkkoja, että kasvimailla käytettävän mullankin pitää olla takuuvegaania. En ole asiaan perehtynyt sen kummemmin, mutta mullissa on kuulema sekin mahdollisuus. 

Täysvegaania minusta ei taida tulla koskaan, sillä olen heikkona kananmuniin. Toisaalta vegaanihaasteen aikana lähes päivittäinen kanamunansyöntini väheni ja väheni. Nyt voi mennä viikkokin, etten koske niihin.  Matkoilla lihattomuus on edelleen hankala toteuttaa, vaikka lihattomia vaihtoehtoja alkaa löytyä miltei joka kylän ravintolasta. Ne ovat usein vain aika kevyitä annoksia, ikään kuin veget olisi jotain hemmetin lintuja, jotka nokkivat vain jyvän kerrallaan. 

    Hupaisin oli eräs pizzaravintola joka tarjosi lihasyöjäystävälleni salamipizzan, jonka päälle oli lisäksi levitelty runsaasti tuoreita kasviksia, tomaatteja ja viherää salaattia. Minun kasvispizzani päällä ei ollut mitään. Oli vaan lätty, josta erotti muutaman herneen ja jotain punaista keltaisen mössön keskeltä. Otin sen kuittailuna, enkä enää koskaa mene siihen ravintolaan. En kerro mikä se oli, koska olen päättänyt jakaa vain hyvän kokemuksen paikat. Viisi punaista tähteä tulee erityisen hyville mestoille.


Espoo


ForssaHELSINKI


  • Raw´n more, Runeberginkatu 59  tuotteet gluteenittomia, vegaaneja, maidottomia *****
  • Soi soi Vaasankadulla   *****
  • Just vege Vaasankadulla  *****

Kössi ja Ilona soutelemassa Hirvijärvellä.


Hämeenlinna

Iisalmi

Imatra

Joensuu

Jyväskylä


Jämsä

Järvenpää

Kaarina

Kangasala

Karjaa/Raasepori

Kauhajoki

Kirkkonummi

Kittilä

Kokkola

Kouvola/Kuusankoski

Kotka

Ei nämä vihreät niin paljon tarvitse, ja senkin vähän me yritämme tuhota! Hyi meitä!

Kuopio

Kuusamo


Lappeenranta

Lempäälä

Levi

Lohja

Loviisa

Mänttä-Vilppula

  • Uimahallin kahvila

    Kävijän kertomaa:  Mikäli vierailet Mänttä-Vilppulassa (esim. kesällä taidetapahtumissa) niin uimahallin kahviossa on hyvin huomioitu vegaanit mm. linssi-tofu -ja härkispasteijoita, täytettyjä sämpylöitä, kaura-ja soijakaakaota ja vegaanisia kakkuja tarjolla. Lisäksi valmiita vege-juttuja esim. smoothieita vitriinissä

Nokia

Oulu

Pietarsaari

Eikö olekin suloisia! Töölönlahdella, keskellä kaupunkia.

Pori

  • Blind Burger (Facebook), Vegaanihaaste-tarjous: Blind Burger 5 € (norm. 8,90 €) sis. sämpylän, kasvispihvin, vegaanijuuston, ketsupin, salaatin, tuoreen kurkun ja vegaanisen omavalintaisen kastikkeen (paholaisenhillo tai vegechilikastike).

Porvoo

Raahe

Raisio

Torilla tavataan!

Rauma

Riihimäki

Rovaniemi

Savonlinna

Seinäjoki

Sotkamo

Mikä on mielestäsi lehmän paikka? Tämä seisoi Teiskon pellolla.

Tampere

Tornio

Turku

Vaasa

Vantaa

Ylöjärvi


Hyvää matkaa!

Ei kommentteja:

HONGKONGIN NEONVALOT SUOMALAISESSA MAISEMASSA

HONGKONGIN NEONVALOT SUOMALAISESSA MAISEMASSA Kiitos Christofferille elämyksestä!   On niiiiin virkistävää törmätä yhä uudelleen enn...